کاشت مو به روش FUT اولین روش است که با استفاده از آن واحد های فولیکولی را منتقل می شود .
وقتي صحبت از کاشت موي مدرن مي شود. منظور روش هايي است که در آن واحد هاي فوليکولي را از ناحيه ي بانک مو برمي دارند. بعد به ناحيه ي گیرنده مو پیوند میزنند. این روش به محبوب ترین و بهترین روش کاشت مو در دوران خود تبدیل شده بود. بسیاری از انواع ریزش مو وجود دارد که تنها درمان آن کاشت مو است. که به طور قطع آن را درمان می کند. به طور مثال طاسی با الگوی زنانه یا مردانه ( آلوپسی آندروژنی ) شایع ترین علت ریزش مو می باشد. که جز کاشت مو درمان دیگری ندارد. مرکز تخصصی کاشت موی بهبد. 10 سال سابقه و کاشت بیش از 8 هزار تار موی موفق را در کارنامه خود ثبت کرده. یکی از مراکز معتبر و مجهز در ایران به شمار می آید.
اساس کار این روش انتقال واحد های فولیکولی بود. در این روش موها به شکلی نواری از پوست یا فلپ از ناحیه برجستگی پشت سر برداشت می کردند. در این مرحله از کاشت سوراخ های بسیار ریزی ایجاد می کنند. سپس واحد های فولیکولی را به صورت واحدی درون پوست می کارند.
همراه بودن این روش با بخیه و زخم و خون ریزی. به تبع برشی که در پشت سر فرد ایجاد می شود. آن را نسبت به روش های دیگر مثل FIT و SUTتهاجمی تر کرده است.جای زخم ایجاد شده در این روش. به وسیله موهای پشت سر پوشانیده شده و به تدریج کمرنگ و محو می شود .
گرافت های برداشت شده در این روش از نسبت به سایر روش های کاشت مو از کیفیت بالایی برخوردار هستند. در این روش هزینه نسبت به روش های دیگر کاشت مو کمتر است.
میتوانید فیلمهای کاشت مو به این روش را در پیج اینستاگرام بهبد مشاهده کنید
ابتدا روش کاشت مو کاشت به صورت دسته ای بود. این روش در سال 1952 ابداع شد. و تا 50 سال بعد نیز به عنوان یکی از اصلی ترین روش های کاشت مو به شمار می رفت. در کاشت موی دسته ای. گرافت هایی برداشت و پیوند زده می شد که قطری به اندازه 4 میلی متر داشتند. و هر گرافت از 10 تا 15 عدد تار مو را شامل می شد. که در فواصل نسبتاً زیادی در ناحیه گیرنده از هم قرار می گرفتند.
نتیجه ای که از این روش حاصل می شد یک ظاهر غیر طبیعی بود. به همین دلیل جراحان در پی یافتن روشی بودند. تا گرافت هایی که قطر کمتر دارند از سر بردارند و عمل کاشت را با آن ها انجام دهند. در همین راستا در سال 1994 روشی به نام FUT ابداع شد. این روش اولین روشی بود که در آن واحد های فولیکول های مو را انتقال می دادند. گرافت هایی که از روش FUT حاصل می شد دارای یک فولیکول و 1 تا 3 عدد تار مو بود. نتایجی که حاصل می شد ظاهری طبیعی تر داشت.
– برداشت : اولین مرحله از کاشت به روش FUT برداشت است. که از ناحیه پشت سر و منطقه گیجگاهی که دارای موهای مقاوم به ریزش و دائمی است انجام می شود.
– آماده سازی : دومین مرحله آماده سازی فولیکول ها است. در این مرحله هر گرافت که تولید می شود دارای یک فولیکول و 1 تا 3 عدد تار مو است. نحوه انجام این مرحله بدین شکل است که فلپ یا نوار پوستی را زیر میکروسکوپ قرار می دهند. سپس با استفاده از ابزار های دقیق جراحی فولیکول ها را از پوست سر استخراج کرده. و آن ها را برای مرحله سوم آماده می کنند.
– کاشت : در مرحله آخر. جراحان گرافت های آماده شده در مرحله قبل را دانه به دانه با استفاده از انبرکی کوچک. درون سوراخ هایی 1 میلی متر که با تیغ جراحی کوچکی در ناحیه گیرنده ایجاد کردند قرار می دهند.
وقتی صحبت از کیفیت گرافت می شود. در حقیقت دو دسته مو مد نظر است. یکی مو های مقاوم به ریزش و دیگری موهای حساس به ریزش. موهایی که به ریزش مقاوم اند آن دسته موهایی هستند. که نسبت به دلایل ریزش مو. مثل هورمون های آلوپسی آندروژنی چه از نظر ساختار بافتی و چه از نظر ؤنتیکی مقاوم هستند. این دسته از موها معمولا در قسمت برجستگی پشت سر و حتی گیجگاهی قراردارند. البته لازم به ذکر است که تمامی موهایی که در این ناحیه قرار دارند به ریزش مقاوم نیستند.
به این دلیل گرافت ها در این روش. کیفیت بالایی دارند که فولیکول هایی که در روش FUT استفاده می شوند. همگی در نواری باریک تجمع دارند. این نوار باریک هم از جایی برداشته می شود. که موهایی که نسبت به ریزش مقاوم هستند در آن جا بیشترین تراکم را دارا هستند.
در روش های دیگر به دلیل اینکه زخم و اسکار ایجاد نشود. فولیکول ها را از نواحی گسترده تری از بانک مو برداشت می کنند. به همین دلیل امکان برداشت فولیکول های حساس به ریزش زیاد است.
در سایر روش ها با استفاده از دستگاهی به نام پانچ. فولیکول هارا مستقیماً از پوست سر استخراج می کنند. نحوه کار دستگاه پانچ بدین شکل است که. سوراخ های کوچکی را ایجاد کرده و فولیکول هارا از بافت های اطرافش جدا می کند. در همین حین است که امکان آسیب رسیدن به فولیکول ها ایجاد می شود. سرعت برداشت فولیکول در روش FUT بسیار بالاتر از روش های دیگر است. در سایر روش ها باید گرافت هارا دانه به دانه از سر استخراج کرد. به همین سبب مدت زیادی را در خارج از بدن می گذرانند و احتمال آسیب دیدنشان بالا می رود.
در سایر روش ها مشکلاتی از قبیل. برداشت ناقص و دفن شدن فولیکول ها وجود دارد. که روش FUT فارغ از این مشکلات است. برداشت ناقص زمانی ایجاد می شود که ابزار پانچ که برای استخراج فولیکول ها استفاده می شود. به درستی عمل نکرده و فولیکول هارا به خوبی از بافت اطراف جدا نکند. به علاوه گاهی پانچ باعث بیشتر فرو رفتن فولیکول ها در لایه های عمیق تر پوست می شود. که این مورد به دفن شدن فولیکول ها معروف است.
استخراج گرافت ها در روشی مثل FIT. طی 2 الی 3 ساعت 1000 عدد است. به همین علت تراکم کمتری نسبت به روش FUT در یک جلسه ایجاد می شود. در FUT بین 2000 تا 3000 گرافت در یک جلسه می توان استخراج کرد. ( محدودیت های برداشت گرافت ها در روش های اتوماتیک. مانند SUT تا حد زیادی بهبهود پیدا کرده ).البته می توان گفت که این تعداد برداشت گرافت نوعی عیب برای روش FUT محسوب می شود. چراکه حداکثر تعداد گرافت قابل برداشت 3000 عدد است. چون نوار پوستی را نمی توان از حد استاندارد خود بزرگتر برید.
در حالی که در روش های دیگر در طی چند جلسه یا با استفاده از روش های ترکیبی. حتی می توان تا 4500 عدد گرافت را هم در یک جلسه برداشت کرد.
در روش FUT. برای انجام عمل پیوند مو، موهای ناحیه گیرنده را می تراشند. در حالی که در سایر روش ها باید هم بانک مو و هم موهای ناحیه گیرنده تراشیده شود.
– ایجاد زخم و نیازمند بودن به بخیه : عیب اصلی روش FUT نیازمند بودن آن به بخیه است. همان طور که گفتیم برداشت نواری از پوست سر انجام می شود. و زخم هایی عمیق ایجاد می کند و در انتهای کار به بخیه زدن نیاز دارد. این زخم توسط موها پوشیده شده و با گذشت زمان ناپدید و محو خواهد شد. به همین دلیل این روش برای افراد دارای موهای کم پشت مناسب نیست. به علاوه احتمال دارد در بعضی از افراد عمل به روش FUT اسکاریا گوشت اضافه ایجاد کند.( درباره این موضوع توضیح دادیم).
– دوره بهبود یابی در روش FUT طولانی بوده. و با دشواری همراه است: مشکلاتی که بعد از کاشت مو به روش FUT ایجاد می شود. نسبت به روش های دیگر بیشتر است. محدودیت هایی مثل انجام ندادن ورزش های سنگین برای افرادی که به این شیوه مو می کارند وجود دارد. که عمل نکردن به آن ها خطر ایجاد اسکار را در بانک مو افزایش می دهد.
– مو های نازک را نمی توان برداشت کرد : از موهای نازک برای زیباسازی خط رویش. و طبیعی جلوه نمودن عمل کاشت مو استفاده می شود. که در روش کاشت موی FUT نمی توان مو های نازک تر از بانک مو را برداشت نمود. همچنین امکان برداشت مو از بدن یا ریش وجود ندارد.
– سایر محدودیت ها : روش کاشت موی FUT برای افرادی که دارای گوشت اضافی هستند. یا کسانی که بیماری های انعقادی دارند و نیز کسانی که مشکلاتی مثل دیابت یا فشار خون دارند. یا پوست سرشان انعطاف پذیری مناسب را ندارد و یا قبلا به روش FUT مو کاشته اند. و یا پوست سرشان به طور ژنتیکی سفت است روش مناسبی نیست.
روش FUT نسبت به سایر روش های کاشت مو ارزان تر است. اما به طور کلی کاشت مو به روش FUT بسته به گرافت ها و زمانی که جراحی طول می کشد. و سایر موارد دارای قسمت های متفاوتی است.میتوانید فیلمهای کاشت مو به این روش را در پیج اینستاگرام بهبد مشاهده کنید
خانم ها و آقایانی که کاندیدای مناسبی برای کاشت مو هستند.در تمام سنین می توانند عمل کاشت مو را انجام دهند. البته درباره آقایان توصیه می شود که این عمل به بعد از 30 سالگی موکول شود. اما به هر حال در سنین پایین تر نیز می توانند این عمل را انجام دهند.
– افرادی ک طاسی شان ناشی از آسیب، سئختگی و بخیه جراحی و … است.
– افرادی که به طور ژنتیکی خط رویش بالایی داشته باشند.
– افرادی که الگوی طاسی زنانه یا مردانه داشته باشند( آلوپسی آندروژنی)
– افرادی که به دلیل سفت بستن موهایشان دچار طاسی از نوع کششی یا مکانیکی شده اند.
– افراد دارای اختلال وسواس موکنی( اختلال تریکوتیلومانیا)
– افراد دارای مو های نازک
– افرادی که به ریزش موی پراکنده با الگوی نا مشخص مبتلا هستند
– افراد مبتلا به بیماری های عفونی ویروسی نظیر HIV و هپاتیت
– افراد مبتلا به بیماری های پوستی، دیابت پیشرفته، فشار خون کنترل نشده. و نیز اختلالات انعقادی باید قبل از کاشت مو با پزشک متخصص مشاوره انجام دهند.
یک سری از عوارض وجود دارند که شما هر نوع کاشت مویی انجام دهید. باز هم ممکن است با آن ها روبرو شوید. مثل عفونت، خون ریزی شدید، ایجاد لخته های خونی.
البته بروز این موارد بسیار نادر است.( اگر مرکز کاشت معتبری انتخاب کنید مشکلاتی از این قبیل شما را تهدید نخواهد کرد).سری دیگری از عوارض هم که کاملاً طبیعی بوده و از فرایند های عادی بدن در هنگام بهبود یافتن است.که شامل ورم و قرمزی، خارش و جوش و حتی درد هستند. که با استفاده از دارو های مسکن. کمپرس سرد و دارو های موضعی و نیز شست و شوی به موقع سر. این عوارض قابل کنترل بوده و به آسانی مدیریت می شوند.